středa 13. listopadu 2013

Blázinec

Mám ráda svá dlouhá rána, mám ráda své tiché večery. Ráda dělám dřepy s apkou od Applu a vařím dietní jídla. Mám prostě ráda svůj svatý klid a tu zašedlou představu o své svobodě a (ne)zodpovědnosti k sobě samé a k ostatním.

Jenže za posledních pár dní je můj klidný život, který je svým způsobem značně zevlácký, v ohrožení.

Taťulda si pravděpodobně myslí, že spolu chodíme. Pořád mi píše a nazývá mě něžnými jmény. Plánuje náš společný čas.

Hudebník udržuje e-mailovou korespondenci a nemůže se dočkat, až dorazím na koncert. Prý je zvědavý, co si vezmu na sebe. Nejspíš se těší na elasťáky a uplé funkční tričko.

Do toho jsem potkala fajn chlapa, se kterým máme velmi podobný náhled na svět a ještě je hezkej!!! Jenže pamatujete si mé zážitky s Vojákem a Policajtem… On je u vojenské policie.

Kluk od vedle (pochází z vesnice kousek od mého rodného města) je zklamaný, že jsem naše rande zrušila. Prý se mnou konečně chtěl být.

Chlap, co nosí Loaky a košile šité v Le Premiere, mě pořád někam zve. Odpovídám neutrálně na každou jeho třetí zprávu.

A největší gól nastal, když se mi po měsíci ozval pan Generální, že prý je kousek od mého domu, a vrací se mu vzpomínky.

“Takto to nefunguje. Alespoň ne se mnou. Nemůžeš se mi po měsíci ozvat a chtít dělat činy (nebo je chtít po mně), když musíš tušit, že okolnosti kolem tebe znám. A nefungovalo by to tak, ani kdybych je neznala…”

Nebo ano?

Napsal mi, že by se se mnou chtěl brzy vidět.


Každý z nich má něco, kvůli čemu bych jej upřednostnila před všemi ostatními.

A tak jsem předevčírem ležela na posteli, schoulená jak šnek ve studené kaluži, vedle hlavy mi pípal mobil jak splašený, a já si v duchu říkala: Dejte mi už všichni pokoj!!!

A pak mi po x měsících mi přiletěla smska od jednoho klienta. Na tohle pozvání na drink jsem čekala půl roku!!!Po našem rande mám najednou pocit, že existuje chlap, který by to mohl mít všechno. I den je pro mě dlouhý a on musel pracovně odjet na čtrnáct dní na druhý konec republiky.

Umí slepice bruslit? To zjistíme záhy… S tímhle vším se prostě musím poprat a musím se osvobodit od myšlenky, že svým rozhodnutím zase přijdu o všechno. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše? Ne ne. Nemůžu přijít o všechno, když vlastně nic nemám. A nemůžu se bát o vrabce, kterého vlastně nechci!

A nejlépe to odhadla Aneta, která se chystá vzít si hypotéku, vyplatit bývalou svého přítele, a do konce života vstávat v šest kvůli psovi. Prý je šťastná a nejvíc ji štve, že si vlastně nemá na co stěžovat.

Měla prostě pravdu. Nechci jednou svým dětem vyčítat klidné mládí, a chi pro ně otce, kterým si budu v ten kouzelný okamžik na sto procent jistá.

Ano, my ženy máme romantické filmy, chlapi porno. Však ono se to jednou protne. A když ne… dostanu se s dřepy na tisícovku bez pauzy a uvařím jídlo s nula kaloriemi, z kterého budu přecpaná k prasknutí… Že by pytlík vaty pokapaný sladidlem? Tyhle směšné iluze vážně miluju! Mám z nich stejnou radost jako z kalhot velikosti 36, které obléknu! Co na tom, že je pravděpodobně šilo nějaké dítko v Bangladéži ve sklepě po tmě. Říká se tomu selektivní vnímání. A jen díky němu si můžeme připustit, že jsme vlastně docela šťastní. 

2 komentáře:

  1. Nikdy jsem moc nechápala ty různé přezdívky pro chlapy. Ty tvoje mě baví.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně tahle (stále) mladá dáma baví čím dál více!! Tak dlouho nepsala nové články, až jsem sem přestal chodit. O to více je radost ji znovu číst.
    Škodolibě ti přeji dlouhá léta ne-nacházení toho pravého. Ať si ještě počtu.

    PS: vidím s odstupem času výrazný pokrok ve tvém zacházení s muži, co tě mají za call-girl :-)

    OdpovědětVymazat