pondělí 27. května 2013

Peter from Australia


...nacházíme se v existenciálních situacích, kdy už neřešíme “být či nebýt” jako stav na pomezí života a smrti, ale jsoucno v meziprostoru marnosti a naplnění...

Jedu tramvají a poslouchám dvě intelektuálky žvanit o těchto s prominutím hovnech. Zrovna, když přemítám, jak báječný večer jsem zažila v sobotu po pracovním večírku v nejznámějším musicbaru v Praze. Danced all night with Peter from Australia.

Pamatujete si můj dávný článek o Otci mých dětí? Kam se ten nýmand na něj hrabal. To je totiž tak... dělím muže na: otec mých dětí a ti ostatní.

Za poslední dobu jsem potkala spousty “těch ostatních”. Například dvaadvacetiletého Ňuňánka minulý týden, kterého jsem si dotáhla z baru domů, a namísto vášnivé noci jsem ho málem poblila od hlavy až k patě. (Ale byl to gentleman!) ...stejně tak všichni ti muži, se kterými jsem byla na pár smutných rande plných falešných úsměvů a plkání o ničem. Byli to ti ostatní, kvůli kterým jsem věděla, že nemá smysl ani plýtvat šamponem na vlasy.

A tak se tak na pomezí dobré nálady a totální opilosti vlním pod pódiem a najednou se dav rozestoupí a tam stojí ON. Peter from Australia - otec mých dětí. Vysoký, tmavovlasý, pěkně oblečený, prostě šarmantní chlap!

Když kolem třetí ráno odcházel, držela jsem ho a nechtěla pustit. “Man of my life is leaving, oh God! Love of my life is ended!” Jeho kamarád si právem ťukal na čelo a táhl ho ode mě pryč.

Za svítání jsem šla prázdnou Prahou na deseticentimetrových šteklích a v hlavě jsem měla tolik nových podnětů. Jak zmatená lesní včela časně zjara! Ten svalnatý čechoněmec, co se ptal, kdeže to teda spíme, měl prostě smůlu. Jen jsem mu zamávala a s úsměvem řekla "někdy příště"! Jak bych mohla lásku svého života hned tak zkraje vztahu podvést???

Ráno jsem zjistila, že Peter vůbec nebyl z Austrálie, nýbrž z Rakouska a jmenoval se Dieter... Na ušmudlané vizitce, která mi vypadla z podprsenky bylo rozmazané telefonní číslo. Na mail mi neodepsal... A taková to byla láska!

Nezměním se. Už jsem na to stará a příliš mě takové chvíle povzbuzují. Nevěřila jsem, že ještě vůbec existuje muž, který by mě dokázal takto zvednout ze židle - z toho alkoholem a depresema urousaného deliria... Existuje! Je to dobré. Týden na něj budu myslet, pak se budu chtít zabít, a nakonec potkám zase někoho jiného... kdo se mi bude po desíti redbullech s vodkou zdát jako vhodný kandidát na to, abych s ním spojila své DNA.

…a tak mě napadá... ony ty dvě divné a pravděpodobně sjeté intelektuálky dnes v tramvaji nebyly zase tak daleko od pravdy!!!

5 komentářů:

  1. Haha, no, keď sa na niekoho neoplatí ani šampónom plytvať, to už je zlé :-D Ale práve na takých ženský šarm zaberá najlepšie, práve preto, že sa človek vôbec o nič nesnaží...

    OdpovědětVymazat
  2. Dieter:-) to je ako z béčkového porna

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě meleš hovna spíš ty. Teda jako čtu to ráda, ale upřímně mě holky jako ty děsí. Ne proto, že střídáš chlapy jak ponožky, ale proto, že z tebe úplně vyzařuje zoufalost. Opravdu moc bych ti přála, abys potkala někoho pořádnýho.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho jsem na ničí komentář nereagovala... Jistěže melu hovna. Je to sebeironie, ze které padají vlasy po chuchvalcích a tečou krvavé slzy.
      Za poslední rok jsem měla v posteli jednoho muže a to jen dvakrát. Ponožky si vážně měním častěji! A přijde mi ta situace ještě smutnější než fakt, že mám tendence se zamilovávat i do mužů, které bych spíš měla nenávidět.
      Když se chovám normálně - jsem studený psí čumák, když mile - hned flirtuju.
      Jsem smutná a unavená, ale ne zoufalá. A právem na sebe můžu být pyšná, že se nevrhám kolem krku každému, který se na mě jen usměje.
      Má uplakaná rána jsou právě výsledkem onoho hloubání nad marností a ne tím, jestli mám v té černé minisukni tlustý stehna, nebo jestli je to sexy.
      Čti mě dál, jestli tě bavím, ale měj na paměti, že ne vždy to, co cítíme, říkáme nahlas, a to, co říkáme nahlas, ne vždy opravdu cítíme.

      Vymazat
  4. Těším se na každý tvůj nový příspěvek a přišla jsem na to, proč - hluboce se s tebou ztotožňuju. Náš životní styl je sice jiný (ty paříš v baru, já u učebnice farmakologie:-)), ale v myšlenkách se shodujeme. Teď zas melu hovna já, no. Ale jako mě potěší, že nejsem sama, kdo se občas cítí jak mimoň ve svých zamilovávacích a nenáviděcích záchvatech, tak třeba i tebe uklidní, že u některých lidí je to fakt asi normální.
    Ehm. Snad je to pochopitelné.
    Měj se krásně, O.

    OdpovědětVymazat